• Kontaktirajte nas : +387 66 302 455
08Jun
2018
0
IMG_3508 (Large)

Naš novi član porodice

Nakon nekoliko godina, tačnije od 1. februara 2015. pa do danas, ostvarili su ne samo svoj, već i san roditelja koja će imati još jednu lokaciju za super vaspitanje mališana. Dječiji vrtić Mala Industrija sa ponosom može predstaviti još jedan rajski kutak za odrastanje mališana. Mala Industrija se za Idejno rješenje zahvaljuje arhitekti Siniši Lukiću i gospodinu Miroslavu Matiću.

Svaki roditelj svome djetetu želi pružiti srećno djetinjstvo. Okolnosti mogu biti različite, ali ovih deset zakona osnovne su smjernice s kojima ne možete pogriješiti.

  1. Volite svoje dijete, i pokazujte mu ljubav. Svakodnevno.
  2. Pretvorite “ne mogu” u “mogu sve što poželim”. Dijete u koje roditelji vjeruju i nauče ga vjerovati u sebe – i pritom sanjati velike snove – zaista i mogu mnogo toga postići.
  3. Postavite pravedna pravila i držite ih se. To donosi sigurnost i garantuje povjerenje.
  4. Uvijek ukažite najsvjetliju stranu i naučite dijete da nema nerješivog problema. Vlastitim primjerom.
  5. Okružite dijete pravim ljudima. Dobrim tetama, kvalitetnim učiteljima, predanim trenerima, pravim prijateljima… Koliko god možete.
  6. Odaberite pravi vrtić za svoje mališane.
  7. Uspostavite kutiju sjećanja i u nju pospremite sitnice koje će i vas i dijete podsjećati na sve na čemu ste zahvalni. S vremenom će to sve više cijeniti.
  8. Prepoznajte one čarobne trenutke za povezivanje s djetetom. I radite na njima.
  9. Nemojte biti previše zaštitnički nastrojeni. Umjesto toga, naučite ga da se sam zaštiti, da prepozna problem i riješi ga, da se nauči izboriti sa svijetom. Nećete uvijek moći biti uz njega.
  10. Potaknite ih da istražuju i da se čude. Vjera, spiritualnost, priroda… Prošećite s djetetom u tišini šume, pod zvjezdanim nebom, zaplovite noćnim morem, posmatrajte mrava u travi… Neka otkrije vlastitog Boga u svijetu, svemiru i duhu.

Dobrodošli u Malu industriju!!!

No Comments

Reply